De hackers die Nederland veranderden (e-Book)

De spannende geschiedenis van XS4ALL

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Maarten Reijnders

EPUB met digitaal watermerk | September 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Midden jaren 80, Nederland: het ene na het andere computersysteem wordt gekraakt door een groep idealistische jongeren die via kleine netwerken met elkaar verbonden zijn. Politie kan er niets tegen doen: er is nog geen wet die het inbreken op computers verbiedt.Als op een dag een van hen betrapt wordt op het kraken van het universiteitsnetwerk, wordt hem de toegang tot het systeem verboden. Wat dan volgt is de grootste kraak: ze beginnen een eigen internetaanbieder, xs4all.De hackers die Nederland veranderden is een spannend, bijzonder en melancholisch portret over idealen, dromen, technologie en een groep vrienden die het verschil maakte.- Het standaardwerk over de pioniers van ons internet- Fascinerend tijdsdocument

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten Reijnders
Uitgever
Podium
ISBN
9789463812344
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2023
Bestandsgrootte
2389916 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Beschrijving

Midden jaren 80, Nederland: het ene na het andere computersysteem wordt gekraakt door een groep idealistische jongeren die via kleine netwerken met elkaar verbonden zijn. Politie kan er niets tegen doen: er is nog geen wet die het inbreken op computers verbiedt.
Als op een dag een van hen betrapt wordt op het kraken van het universiteitsnetwerk, wordt hem de toegang tot het systeem verboden. Wat dan volgt is de grootste kraak: ze beginnen een eigen internetaanbieder, xs4all.

De hackers die Nederland veranderden is een spannend, bijzonder en melancholisch portret over idealen, dromen, technologie en een groep vrienden die het verschil maakte.

- Het standaardwerk over de pioniers van ons internet
- Fascinerend tijdsdocument

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten Reijnders
Uitgever
Podium
ISBN
9789463812344
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2023
Bestandsgrootte
2389916 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348