De groeten van Dirk

Leeuwarder ansichten uit de verzameling van Dirk Swierstra

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Leendert Plaisier

Hardback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Internet bestond nog niet en Facebook evenmin, maar in de eerste helft van de vorige eeuw hadden we wel ansichtkaarten om met elkaar te communiceren, een familielid te feliciteren of gewoon iemand de groeten te doen.En wat zijn er in die tijd ontelbaar veel van verstuurd, wereldwijd.Bewoners en bezoekers van de Friese hoofdstad bleven daarin niet achter, gezien het indrukwekkende aantal kaarten dat Dirk Swierstra over Leeuwarden bijeenbracht. Uit de collecties van deze gedreven verzamelaar - het is een soort verslaving, zei hij eens - heeft Leendert Plaisier een selectie gemaakt en van een beschrijving voorzien. Het is een boeiende reis terug in de tijd, maar ook een verrassende kennismaking in zwart-wit of kleur met de stad van toen, die tegenwoordig op sommige plaatsen heel anders 'op de kaart' staat.De meest aansprekende ansichten uit Swierstra's verzameling zijn afgebeeld in dit boek, dat behalve een eerbetoon aan een markante Leeuwarder, ook een ode vormt aan de postbodes van lang geleden, die het adres op een kaart zelfs zonder huisnummer of postcode toch feilloos wisten te vinden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Leendert Plaisier
Uitgever
Friese Pers Boekerij
ISBN
9789033000584
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Internet bestond nog niet en Facebook evenmin, maar in de eerste helft van de vorige eeuw hadden we wel ansichtkaarten om met elkaar te communiceren, een familielid te feliciteren of gewoon iemand de groeten te doen.

En wat zijn er in die tijd ontelbaar veel van verstuurd, wereldwijd.

Bewoners en bezoekers van de Friese hoofdstad bleven daarin niet achter, gezien het indrukwekkende aantal kaarten dat Dirk Swierstra over Leeuwarden bijeenbracht.

Uit de collecties van deze gedreven verzamelaar - het is een soort verslaving, zei hij eens - heeft Leendert Plaisier een selectie gemaakt en van een beschrijving voorzien. Het is een boeiende reis terug in de tijd, maar ook een verrassende kennismaking in zwart-wit of kleur met de stad van toen, die tegenwoordig op sommige plaatsen heel anders 'op de kaart' staat.

De meest aansprekende ansichten uit Swierstra's verzameling zijn afgebeeld in dit boek, dat behalve een eerbetoon aan een markante Leeuwarder, ook een ode vormt aan de postbodes van lang geleden, die het adres op een kaart zelfs zonder huisnummer of postcode toch feilloos wisten te vinden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Leendert Plaisier
Uitgever
Friese Pers Boekerij
ISBN
9789033000584
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176