De groene gravin (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Rob Schouten

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alsof Albert Speer zich ermee bemoeid had.’ Althans zo ziet de Duitse Else Ahlsteen er volgens Titus Orbaan uit wanneer deze haar tijdens een gastdocentschap in Amerika leert kennen. Terug in Europa en te gast bij haar oude Pruisische familie kijkt hij zijn ogen uit. Maar buitenkant is nog geen binnenkant, zoals hij na verloop van tijd moet erkennen. Hun morganatische verbintenis ontaardt allengs in een daverende mismatch. In De groene gravin botsen twee werelden op elkaar, die van de vrijheid om te doen en te denken wat je wilt en die van de oude tradities, aangelengd met nieuw idealisme. Een verhaal over hedendaagse onverenigbaarheid van karakter en hoe je daar, wanhopig of sublimerend, mee om kunt gaan. Het verstand probeert het hart te temmen maar de uitkomst is ongewis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rob Schouten
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029526517
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2019
Bestandsgrootte
834825 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
222

Beschrijving

Alsof Albert Speer zich ermee bemoeid had.’ Althans zo ziet de Duitse Else Ahlsteen er volgens Titus Orbaan uit wanneer deze haar tijdens een gastdocentschap in Amerika leert kennen. Terug in Europa en te gast bij haar oude Pruisische familie kijkt hij zijn ogen uit. Maar buitenkant is nog geen binnenkant, zoals hij na verloop van tijd moet erkennen. Hun morganatische verbintenis ontaardt allengs in een daverende mismatch.
In De groene gravin botsen twee werelden op elkaar, die van de vrijheid om te doen en te denken wat je wilt en die van de oude tradities, aangelengd met nieuw idealisme. Een verhaal over hedendaagse onverenigbaarheid van karakter en hoe je daar, wanhopig of sublimerend, mee om kunt gaan. Het verstand probeert het hart te temmen maar de uitkomst is ongewis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rob Schouten
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029526517
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2019
Bestandsgrootte
834825 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
222