De grens (e-Book)

langs de randen van Nederland

Prijs € 9,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Enno de Witt

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wist u dat er ooit een Vierlandenpunt bestond? Kende u het Borkum Bevrijdingsfront? Wist u dat het Duitse Elten en Tüddern een tijd lang binnen de Nederlandse grenzen lagen? En dat smokkelen en strandjutten ooit lucratieve bezigheden waren en soms nog steeds zijn? In 2013 bestaat Nederland onder de vorsten van Oranje tweehonderd jaar. Het had niet meteen de grenzen die het nu heeft. Belangrijkste verschil is dat Nederland en België toen een eenheid vormden. Maar ook de grenzen met Duitsland en met de zee zijn in die tweehonderd jaar niet dezelfde gebleven, en veranderen nog steeds. Dit boek vertelt het verhaal van de Nederlandse grens. Het volgt de randen van ons land, en bevat de verrassendste wetenswaardigheden uit onze grensregio s. Het vormde de inspiratie voor de VPRO-serie De grens, gepresenteerd door Tommy Wieringa.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Enno de Witt
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025370336
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
6151947 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
404

Beschrijving

Wist u dat er ooit een Vierlandenpunt bestond? Kende u het Borkum Bevrijdingsfront? Wist u dat het Duitse Elten en Tüddern een tijd lang binnen de Nederlandse grenzen lagen? En dat smokkelen en strandjutten ooit lucratieve bezigheden waren en soms nog steeds zijn? In 2013 bestaat Nederland onder de vorsten van Oranje tweehonderd jaar. Het had niet meteen de grenzen die het nu heeft. Belangrijkste verschil is dat Nederland en België toen een eenheid vormden. Maar ook de grenzen met Duitsland en met de zee zijn in die tweehonderd jaar niet dezelfde gebleven, en veranderen nog steeds.
Dit boek vertelt het verhaal van de Nederlandse grens. Het volgt de randen van ons land, en bevat de verrassendste wetenswaardigheden uit onze grensregio s. Het vormde de inspiratie voor de VPRO-serie De grens, gepresenteerd door Tommy Wieringa.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Enno de Witt
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025370336
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
6151947 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
404