De gebroken ladder (e-Book)

De invloed van ongelijkheid op ons denken en leven

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Keith Payne

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Financiële onzekerheid leidt tot irrationeel en roekeloos gedrag   Het verhaal van ongelijkheid is die van de sociale ladder. Wij kijken naar de mensen om ons heen om onze welvaart te bepalen. Een arme Amerikaan zou in India rijk zijn met zijn ijskast en smartphone, maar hij ervaart toch echte armoede. En op het moment dat iemand zich arm voelt, is wetenschappelijk aangetoond dat ze beslissingen op de korte termijn – die vaak op de lange termijn verkeerd zijn – gaan nemen. Keith Payne onderzoekt hoe ongelijkheid binnen onze eigen sociale omgeving ons financieel verdeelt. Maar ook welke ingrijpende gevolgen het heeft op de manier waarop we denken, hoe we reageren op stress, hoe onze immuunsystemen functioneren en hoe we morele ideeën, zoals rechtvaardigheid en eerlijkheid, bekijken. Ongelijkheid creëert sociale problemen, zoals een lagere gemiddelde levensverwachting, ernstige gezondheidsproblemen, psychische aandoeningen en criminaliteit. De gebroken ladder onderzoekt alle fysieke, psychologische en morele effecten van ongelijkheid en geeft zo een helder, maar ook verontrustend beeld over onze wereld in deze tijd.   Keith Payne doceert psychologie aan de Universiteit van North Carolina. Hij publiceerde meer dan zeventig artikelen en hoofdstukken over ongelijkheid en discriminatie. Zijn werk is onder andere gepubliceerd in The Huffington Post, The Atlantic, Scientific American en Psychology Today.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Keith Payne
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000346721
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2017
Bestandsgrootte
1751734 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Financiële onzekerheid leidt tot irrationeel en roekeloos gedrag

 

Het verhaal van ongelijkheid is die van de sociale ladder. Wij kijken naar de mensen om ons heen om onze welvaart te bepalen. Een arme Amerikaan zou in India rijk zijn met zijn ijskast en smartphone, maar hij ervaart toch echte armoede. En op het moment dat iemand zich arm voelt, is wetenschappelijk aangetoond dat ze beslissingen op de korte termijn – die vaak op de lange termijn verkeerd zijn – gaan nemen.

Keith Payne onderzoekt hoe ongelijkheid binnen onze eigen sociale omgeving ons financieel verdeelt. Maar ook welke ingrijpende gevolgen het heeft op de manier waarop we denken, hoe we reageren op stress, hoe onze immuunsystemen functioneren en hoe we morele ideeën, zoals rechtvaardigheid en eerlijkheid, bekijken. Ongelijkheid creëert sociale problemen, zoals een lagere gemiddelde levensverwachting, ernstige gezondheidsproblemen, psychische aandoeningen en criminaliteit.

De gebroken ladder onderzoekt alle fysieke, psychologische en morele effecten van ongelijkheid en geeft zo een helder, maar ook verontrustend beeld over onze wereld in deze tijd.

 

Keith Payne doceert psychologie aan de Universiteit van North Carolina. Hij publiceerde meer dan zeventig artikelen en hoofdstukken over ongelijkheid en discriminatie. Zijn werk is onder andere gepubliceerd in The Huffington Post, The Atlantic, Scientific American en Psychology Today.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Keith Payne
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000346721
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2017
Bestandsgrootte
1751734 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272