De derde Rijk-dagboeken (e-Book)

memoires van een nazi-kopstuk

Prijs € 19,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Albert Speer

EPUB met digitaal watermerk | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Albert Speer (1905-1981) staat bekend als de architect van het Derde Rijk, was een vertrouweling van Hitler en behoorde tot diens intimi. Hij werd in 1942 door Hitler zelfs benoemd tot Rijksminister van Bewapening en Munitie en was een van diens vaste medewerkers. Na de oorlog behoorde Speer tot de nazi-kopstukken die in Neurenberg werden berecht. Hij werd veroordeeld tot twintig jaar cel. Omdat hem verboden werd biografische aantekeningen te ­maken, schreef hij in de Spandau-gevangenis zijn memoires over zijn leven, het Derde Rijk en zijn bijna dagelijkse omgang met Hitler op wc-papier, vloeitjes en andere middelen. Het manuscript werd naar buiten gesmokkeld. Na zijn vrijlating verscheen De Derde Rijk-dag­boeken, dat uitgroeide tot een klassieker en tot de meest gelezen boeken over het Derde Rijk behoort. De pers over De Derde Rijk-dagboeken 'De uitgave van Speers dagboeken behoortanno nu tot een van de meest geraadpleegde boekenover het Derde Rijk.' ***** Wereld in Oorlog 'Een verhelderende inkijk in een wereld van macht en onmacht.' **** Hebban.nl 'Gerard Mulder schreef een uitstekende inleiding op deze heruitgave.' Nederlands Dagblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Albert Speer
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402304633
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2015
Bestandsgrootte
1675452 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
711

Beschrijving

Albert Speer (1905-1981) staat bekend als de architect van het Derde Rijk, was een vertrouweling van Hitler en behoorde tot diens intimi. Hij werd in 1942 door Hitler zelfs benoemd tot Rijksminister van Bewapening en Munitie en was een van diens vaste medewerkers.

Na de oorlog behoorde Speer tot de nazi-kopstukken die in Neurenberg werden berecht. Hij werd veroordeeld tot twintig jaar cel. Omdat hem verboden werd biografische aantekeningen te ­maken, schreef hij in de Spandau-gevangenis zijn memoires over zijn leven, het Derde Rijk en zijn bijna dagelijkse omgang met Hitler op wc-papier, vloeitjes en andere middelen. Het manuscript werd naar buiten gesmokkeld.

Na zijn vrijlating verscheen De Derde Rijk-dag­boeken, dat uitgroeide tot een klassieker en tot de meest gelezen boeken over het Derde Rijk behoort.

De pers over De Derde Rijk-dagboeken

'De uitgave van Speers dagboeken behoortanno nu tot een van de meest geraadpleegde boekenover het Derde Rijk.' ***** Wereld in Oorlog

'Een verhelderende inkijk in een wereld van macht en onmacht.' **** Hebban.nl

'Gerard Mulder schreef een uitstekende inleiding op deze heruitgave.' Nederlands Dagblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Albert Speer
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402304633
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2015
Bestandsgrootte
1675452 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
711