De Bres (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Chris de Stoop

EPUB met digitaal watermerk | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De terugkeer van een boerenzoon naar zijn geboortegrond. Een persoonlijk verhaal over de ondergang van de polder, de polderboeren en van het polderdorp Doel. Chris de Stoop keert terug naar het polderland aan de Zeeuws-Vlaamse grens waar hij in de jaren zestig en zeventig opgroeide. In die jaren maakte hij mee hoe honderden boeren en bewoners plaats moesten maken voor haven en industrie. Eeuwen geleden verwierf deze streek Europese faam als de voedsterwieg van de landbouw. En wat er van de polders is overgebleven is nog altijd het land van de dubbele korenaar, het land met de dikste runderen ter wereld. Als ook het polderdorp Doel moet verdwijnen, verschanst De Stoop zich in een eeuwenoud huis op de frontlinie. Achter de velden waar voor het laatst wordt gezaaid en gemaaid. Tot de dag dat de bulldozers door de dijken breken. ‘Het is zijn betrokkenheid die De bres tot een meesterwerk maakt.’ – Hans Warren, PZC ‘De bres is een prachtig, partijdig boek.’ – De Standaard

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Chris de Stoop
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023495628
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2015
Bestandsgrootte
1263081 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Beschrijving

De terugkeer van een boerenzoon naar zijn geboortegrond. Een persoonlijk verhaal over de ondergang van de polder, de polderboeren en van het polderdorp Doel.

Chris de Stoop keert terug naar het polderland aan de Zeeuws-Vlaamse grens waar hij in de jaren zestig en zeventig opgroeide. In die jaren maakte hij mee hoe honderden boeren en bewoners plaats moesten maken voor haven en industrie.
Eeuwen geleden verwierf deze streek Europese faam als de voedsterwieg van de landbouw. En wat er van de polders is overgebleven is nog altijd het land van de dubbele korenaar, het land met de dikste runderen ter wereld.
Als ook het polderdorp Doel moet verdwijnen, verschanst De Stoop zich in een eeuwenoud huis op de frontlinie. Achter de velden waar voor het laatst wordt gezaaid en gemaaid. Tot de dag dat de bulldozers door de dijken breken.

‘Het is zijn betrokkenheid die De bres tot een meesterwerk maakt.’ – Hans Warren, PZC

‘De bres is een prachtig, partijdig boek.’ – De Standaard

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Chris de Stoop
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023495628
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2015
Bestandsgrootte
1263081 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167