De Bijbel voor ongelovigen / 3 (e-Book)

Prijs € 9,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Guus Kuijer

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Bijbel is een fascinerend boek. Onze cultuur is ondenkbaar zonder het heilige boek van de joden en de christenen. Maar wie niet gelovig is, leest het niet. En dat is jammer, want het bevat een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen). In dit deel 1 Samuël, het begin van 2 Samuël en Ruth. Het zijn de Bijbelboeken waarin wordt verteld hoe de Israëlieten Kanaän in bezit nemen en er een koninkrijk stichten, met Saul als koning. Saul krijgt te maken met een geduchte tegenstander: David. Ze krijgen een haat-liefdeverhouding. David, lieveling van God, achterkleinzoon van de Moabitische Ruth, en daarmee derde generatie allochtoon, grijpt de macht. Als hij de ark van het verbond, het symbool van de godsdienst, naar Jeruzalem heeft overgebracht, eindigt dit deel. Hoogtepunten in deel 3: het gevecht tussen David en Goliat, het hartverscheurende gedicht waarin David de dood van Saul en Jonatan beweent (`Jouw liefde was mij dierbaar, meer dan die van vrouwen ) en de liefde tussen Boaz en Ruth. De eerste twee delen zijn zeer succesvol gebleken. Wie Guus Kuijers twitteraccount volgt krijgt een levendig beeld van de vele lezers die snakken naar een nieuw deel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guus Kuijer
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025302863
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
1053380 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

De Bijbel is een fascinerend boek. Onze cultuur is ondenkbaar zonder het heilige boek van de joden en de christenen. Maar wie niet gelovig is, leest het niet. En dat is jammer, want het bevat een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen).

In dit deel 1 Samuël, het begin van 2 Samuël en Ruth. Het zijn de Bijbelboeken waarin wordt verteld hoe de Israëlieten Kanaän in bezit nemen en er een koninkrijk stichten, met Saul als koning. Saul krijgt te maken met een geduchte tegenstander: David. Ze krijgen een haat-liefdeverhouding. David, lieveling van God, achterkleinzoon van de Moabitische Ruth, en daarmee derde generatie allochtoon, grijpt de macht. Als hij de ark van het verbond, het symbool van de godsdienst, naar Jeruzalem heeft overgebracht, eindigt dit deel.
Hoogtepunten in deel 3: het gevecht tussen David en Goliat, het hartverscheurende gedicht waarin David de dood van Saul en Jonatan beweent (`Jouw liefde was mij dierbaar, meer dan die van vrouwen ) en de liefde tussen Boaz en Ruth.

De eerste twee delen zijn zeer succesvol gebleken. Wie Guus Kuijers twitteraccount volgt krijgt een levendig beeld van de vele lezers die snakken naar een nieuw deel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guus Kuijer
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025302863
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
1053380 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220