De bazaar van boze dromen (e-Book)

€ 12,99
Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Stephen King

EPUB met digitaal watermerk | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De beste verhalenverteller ter wereld bezorgt een bundel onvergetelijke verhalen. Bijna alle zijn gloednieuw, allemaal voorzien van onthullend autobiografisch commentaar over wanneer, waar en hoe King ertoe kwam ze te schrijven (of te herschrijven). Sinds zijn eerste collectie Satanskinderen vijfendertig jaar geleden werd gepubliceerd, heeft King zijn lezers verbaasd met zijn briljante korte fictie. In De bazaar van boze dromen verzamelt hij twintig verhalen, waarvan slechts twee eerder in het Nederlands werden vertaald en sommige voor de gelegenheid zijn herschreven. Er zitten spannende verbanden tussen de verhalen: thema’s over sterfelijkheid, het hiernamaals, schuld, wat we anders zouden doen als we in de toekomst konden kijken, of het corrigeren van fouten uit het verleden. ‘Leven na de dood’ gaat over een man die is overleden aan een tumor en hetzelfde leven steeds opnieuw beleeft, en steeds dezelfde fouten maakt. Diverse verhalen spelen zich af aan het einde van iemands leven, waarbij de personages hun misdaden en wangedrag opnieuw beleven. In andere verhalen speelt de vraag wat iemand doet als hij bovennatuurlijke krachten blijkt te hebben – de columnist die mensen vermoordt door hun In memoriam te schrijven in ‘Necrologieën’; de oude rechter in ‘Het duin’ die, als jongen, naar een onbewoond eiland peddelde en namen in het zand zag, van mensen die vervolgens een bizarre dood stierven. In ‘Moraal’ bekijkt King hoe een huwelijk en twee levens in elkaar storten als de man en vrouw een pact met de duivel sluiten die ze dachten te slim af te zijn. De verhalen in De bazaar van boze dromen zijn schitterend, griezelig en volstrekt onweerstaanbaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stephen King
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024569892
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2015
Bestandsgrootte
1251317 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
485

Beschrijving

De beste verhalenverteller ter wereld bezorgt een bundel onvergetelijke verhalen. Bijna alle zijn gloednieuw, allemaal voorzien van onthullend autobiografisch commentaar over wanneer, waar en hoe King ertoe kwam ze te schrijven (of te herschrijven).

Sinds zijn eerste collectie Satanskinderen vijfendertig jaar geleden werd gepubliceerd, heeft King zijn lezers verbaasd met zijn briljante korte fictie. In De bazaar van boze dromen verzamelt hij twintig verhalen, waarvan slechts twee eerder in het Nederlands werden vertaald en sommige voor de gelegenheid zijn herschreven.
Er zitten spannende verbanden tussen de verhalen: thema’s over sterfelijkheid, het hiernamaals, schuld, wat we anders zouden doen als we in de toekomst konden kijken, of het corrigeren van fouten uit het verleden. ‘Leven na de dood’ gaat over een man die is overleden aan een tumor en hetzelfde leven steeds opnieuw beleeft, en steeds dezelfde fouten maakt.
Diverse verhalen spelen zich af aan het einde van iemands leven, waarbij de personages hun misdaden en wangedrag opnieuw beleven. In andere verhalen speelt de vraag wat iemand doet als hij bovennatuurlijke krachten blijkt te hebben – de columnist die mensen vermoordt door hun In memoriam te schrijven in ‘Necrologieën’; de oude rechter in ‘Het duin’ die, als jongen, naar een onbewoond eiland peddelde en namen in het zand zag, van mensen die vervolgens een bizarre dood stierven. In ‘Moraal’ bekijkt King hoe een huwelijk en twee levens in elkaar storten als de man en vrouw een pact met de duivel sluiten die ze dachten te slim af te zijn.

De verhalen in De bazaar van boze dromen zijn schitterend, griezelig en volstrekt onweerstaanbaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stephen King
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024569892
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2015
Bestandsgrootte
1251317 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
485