De amandelboom

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Michelle Cohen Corasanti

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De elfjarige Ichmad Hamid woont in de Bezette Gebieden waar iedereen leeft met de angst huizen, banen en bezittingen kwijt te raken. Of nog afschuwelijker, elkaar. Ichmad heeft een bijzonder talent waarvan zijn hele dorp onder de indruk is. Maar dat talent helpt hem niet zijn vrienden en familie te redden, of een veilig leven te bieden.Ichmad wordt met schuldgevoelens overladen als door zijn toedoen zijn inspirerende vader gevangen wordt genomen en zijn familie alles kwijtraakt. Toch ziet de moedige Ichmad dat haat niet de beste manier is met pijn en woede om te gaan. Hij laat zich niet verleiden door deze vernietigende gevoelens. In dit bijzonder ontroerend verhaal volgen we Ichmads leven van onverwoestbare jongen tot bezielde man die ondanks geweld en verdriet altijd hoop houdt en lief heeft.Voor liefhebbers van 'De vliegeraar' van Khaled Hosseini

Volledige beschrijving

Recensies

3-dec-2013

Ingrid Poisson

Alle 1 beoordelingen

Specificaties

Auteur
Michelle Cohen Corasanti
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401601665
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

De elfjarige Ichmad Hamid woont in de Bezette Gebieden waar iedereen leeft met de angst huizen, banen en bezittingen kwijt te raken. Of nog afschuwelijker, elkaar. Ichmad heeft een bijzonder talent waarvan zijn hele dorp onder de indruk is. Maar dat talent helpt hem niet zijn vrienden en familie te redden, of een veilig leven te bieden.

Ichmad wordt met schuldgevoelens overladen als door zijn toedoen zijn inspirerende vader gevangen wordt genomen en zijn familie alles kwijtraakt. Toch ziet de moedige Ichmad dat haat niet de beste manier is met pijn en woede om te gaan. Hij laat zich niet verleiden door deze vernietigende gevoelens.

In dit bijzonder ontroerend verhaal volgen we Ichmads leven van onverwoestbare jongen tot bezielde man die ondanks geweld en verdriet altijd hoop houdt en lief heeft.

Voor liefhebbers van 'De vliegeraar' van Khaled Hosseini

3-dec-2013

Ingrid Poisson

Prachtig

Onvoorstelbaar mooi verhaal. De eeuwigdurende vete tussen Israeliƫrs en Palestijnen wordt hier levendig weergegeven. Soms rauw en heftig, maar ook de liefde voor een vader naar zijn zoon of de liefde tussen 2 broers die je laten stilstaan bij het essentiƫle in het leven. Ik begrijp zowel Ichmad, die voor zijn droom gaat en daarbij veel offers moet brengen, maar anderzijds begrijp ik ook zijn broer. Getekend door ongeluk, wordt hij verteerd door haat en denkt dat zijn denkwijze de juiste is. Het verhaal is volledig, van de jeugdjaren van beide broers totdat ze bejaard zijn en eindelijk elkaars grondredenen begrijpen. Maar tussenin gebeurt er zoveel en is er zoveel verdriet, dat er misschien helemaal niet had moeten zijn. Dit boek staat in mijn top 5 van mooiste boeken die ik tot hier toe gelezen heb. Rating: 4,5/5

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michelle Cohen Corasanti
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401601665
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336