De allerlaatste getuigen van WOI

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Philip Vanoutrive

Paperback | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Een oorlogskind blijf je voor altijd.' Een oorlog grift onuitwisbare herinneringen in het geheugen van kinderen. En dat voor het leven. Topauteur Philip Vanoutrive interviewde voor dit boek de allerlaatste getuigen van de Eerste Wereldoorlog. Hij vertelt op levendige wijze hun ervaringen en belevenissen.Weerzinwekkende anekdotes over dood en vernieling komen vaak voor het eerst ter sprake. Maar ook ontroerende of grappige verhalen kunnen ze zich nog levendig voor de geest halen. Voor de ene was het een 'schone' tijd - er gebeurde eens wat! Voor de andere spatten de kinderdromen als een ontploffende granaat uiteen. Een mooi laatste eerbetoon aan deze getuigen die het opgelopen verdriet en de trauma's nooit meer uit hun gedachten kunnen verdringen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Philip Vanoutrive
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401456210
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

'Een oorlogskind blijf je voor altijd.' Een oorlog grift onuitwisbare herinneringen in het geheugen van kinderen. En dat voor het leven. Topauteur Philip Vanoutrive interviewde voor dit boek de allerlaatste getuigen van de Eerste Wereldoorlog. Hij vertelt op levendige wijze hun ervaringen en belevenissen.

Weerzinwekkende anekdotes over dood en vernieling komen vaak voor het eerst ter sprake. Maar ook ontroerende of grappige verhalen kunnen ze zich nog levendig voor de geest halen. Voor de ene was het een 'schone' tijd - er gebeurde eens wat! Voor de andere spatten de kinderdromen als een ontploffende granaat uiteen. Een mooi laatste eerbetoon aan deze getuigen die het opgelopen verdriet en de trauma's nooit meer uit hun gedachten kunnen verdringen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Philip Vanoutrive
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401456210
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288