De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2017 (e-Book)

gekozen door Francine Houben voor de VSB Poëzieprijs 2017

Prijs € 7,49
Download direct dit e-Book

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door Francine Houben, architect, oprichter van Mecanoo en juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2017: dé prijs voor Nederlandstalige poëzie. De prijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar. ‘De Nederlandstalige poëzie heeft in 2016 meer gedaanten dan ooit. Ze is vertrouwd en tegelijk ook bevreemdend,’ aldus het juryrapport. Naast poëzie van de genomineerden – Rodaan Al Galidi, Hannah van Binsbergen, Ruth Lasters, Delphine Lecompte en Nachoem M.Wijnberg – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Remco Campert, Anna Enquist, Eva Gerlach, Frank Keizer en Maartje Smits. Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand door nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs. * Ik benijd de poëzielezers die vanaf het begin ieder jaar de bundel hebben aangeschaft. Een beter overzicht van ruim twintig jaar Nederlandstalige poëzie kun je niet in de kast hebben staan. – Meander Magazine

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029511810
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2017
Bestandsgrootte
996184 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
134

Beschrijving

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door Francine Houben, architect, oprichter van Mecanoo en juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2017: dé prijs voor Nederlandstalige poëzie. De prijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar. ‘De Nederlandstalige poëzie heeft in 2016 meer gedaanten dan ooit. Ze is vertrouwd en tegelijk ook bevreemdend,’ aldus het juryrapport.
Naast poëzie van de genomineerden – Rodaan Al Galidi, Hannah van Binsbergen, Ruth Lasters, Delphine Lecompte en Nachoem M.Wijnberg – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Remco Campert, Anna Enquist, Eva Gerlach, Frank Keizer en Maartje Smits.

Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand door nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.

* Ik benijd de poëzielezers die vanaf het begin ieder jaar de bundel hebben aangeschaft. Een beter overzicht van ruim twintig jaar Nederlandstalige poëzie kun je niet in de kast hebben staan. – Meander Magazine

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029511810
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2017
Bestandsgrootte
996184 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
134