De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2016 (e-Book)

Prijs € 7,49
Download direct dit e-Book

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door schrijver en dichter Kees ’t Hart, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2016. De VSB Poëzieprijs is de belangrijkste prijs voor een poëziebundel in het Nederlands taalgebied. De hier gepresenteerde gedichten zijn geselecteerd uit de bundels die verschenen tussen 1 september 2014 en 31 augustus 2015. ‘Ik genoot van de grote toon- en vormvastheid, van de vrolijke zijpaden, van de ingenieuze poëtische redeneringen, van de ontroerende stiltes in de witregels, van de parodistische scheefpraat en van de vele gelukkige ingrepen in taal,’ schrijft ’t Hart. Naast poëzie van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2016 – Pieter Boskma, Geert van Istendael, Ilja Leonard Pfeijffer, Toon Tellegen en Maud Vanhauwaert – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Anneke Brassinga, Ellen Deckwitz, Jacob Groot, Marieke Rijneveld en Joost Zwagerman.Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand in nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029505154
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2016
Bestandsgrootte
995354 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
137

Beschrijving

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door schrijver en dichter Kees ’t Hart, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2016. De VSB Poëzieprijs is de belangrijkste prijs voor een poëziebundel in het Nederlands taalgebied. De hier gepresenteerde gedichten zijn geselecteerd uit de bundels die verschenen tussen 1 september 2014 en 31 augustus 2015.
‘Ik genoot van de grote toon- en vormvastheid, van de vrolijke zijpaden, van de ingenieuze poëtische redeneringen, van de ontroerende stiltes in de witregels, van de parodistische scheefpraat en van de vele gelukkige ingrepen in taal,’ schrijft ’t Hart.

Naast poëzie van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2016 – Pieter Boskma, Geert van Istendael, Ilja Leonard Pfeijffer, Toon Tellegen en Maud Vanhauwaert – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Anneke Brassinga, Ellen Deckwitz, Jacob Groot, Marieke Rijneveld en Joost Zwagerman.

Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand in nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029505154
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2016
Bestandsgrootte
995354 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
137