Dader onbekend (e-Book)

Het Y-chromosoom als sleutel tot onopgeloste moordzaken

€ 12,99
Prijs € 4,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Sofie Claerhout

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Moordenaars laten sporen na. En hoewel misdaadseries je doen geloven dat DNA je in een-twee-drie naar een dader leidt, is de werkelijkheid veel complexer dan dat. Wanneer een dader sporen achterlaat op een plaats delict, kunnen speurders die door een databank van veroordeelden en verdachten halen. Geen identieke match en geen andere bewijzen? Dan lonkt de stempel 'cold case'. Maar dat is buiten geneticus Sofie Claerhout gerekend. Zij ontwikkelde een efficiƫnte manier om via het mannelijke Y-chromosoom de familieleden van een dader te identificeren, en zo een nieuwe poel van verdachten aan te boren. Dader onbekend dompelt je onder in de donkere wereld van forensisch onderzoek en onopgeloste moordzaken, met als lichtpuntje de gedrevenheid van een jonge wetenschapster.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sofie Claerhout
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401490689
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2022
Bestandsgrootte
2552224 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Beschrijving

Moordenaars laten sporen na. En hoewel misdaadseries je doen geloven dat DNA je in een-twee-drie naar een dader leidt, is de werkelijkheid veel complexer dan dat. Wanneer een dader sporen achterlaat op een plaats delict, kunnen speurders die door een databank van veroordeelden en verdachten halen. Geen identieke match en geen andere bewijzen? Dan lonkt de stempel 'cold case'.

Maar dat is buiten geneticus Sofie Claerhout gerekend. Zij ontwikkelde een efficiƫnte manier om via het mannelijke Y-chromosoom de familieleden van een dader te identificeren, en zo een nieuwe poel van verdachten aan te boren.

Dader onbekend dompelt je onder in de donkere wereld van forensisch onderzoek en onopgeloste moordzaken, met als lichtpuntje de gedrevenheid van een jonge wetenschapster.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sofie Claerhout
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401490689
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2022
Bestandsgrootte
2552224 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296