Cultuur en betekenis (e-Book)

Filosofie van de geesteswetenschappen

Prijs € 24,90
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Eddo Evink

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In tijden van politieke onrust, ontwikkelingen rondom ai, globalisering en een klimaatcrisis zijn de geesteswetenschappen relevanter dan ooit. Werd vroeger hun wetenschappelijkheid nog wel eens ter discussie gesteld, tegenwoordig zijn ze onmisbaar bij interdisciplinair onderzoek rondom grote maatschappelijke ontwikkelingen. Toch staat geesteswetenschappelijk onderzoek ook vandaag nog onder druk, vanwege enerzijds beschuldigingen van ‘cultuurmarxisme’ en anderzijds juist de roep om expliciete politieke betrokkenheid.   Het is daarom meer dan ooit van belang om goed in kaart te brengen wat de geesteswetenschappen kunnen bieden, welke wetenschappelijkheid zij bezitten en welke kennis en inzichten zij genereren. In Cultuur en betekenis biedt filosoof Eddo Evink een helder en beargumenteerd overzicht van de belangrijkste theorieën en methoden uit de geesteswetenschappen. Daarbij heeft hij speciale aandacht voor hedendaagse perspectieven, gender, postkolonialisme en digital humanities.   Eddo Evink is hoogleraar Filosofie van techniek, media en cultuur aan de Faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit. Hij publiceerde eerder Transcendence and inscription. Jacques Derrida on Metaphysics, Ethics and Religion (2019) en veel artikelen over fenomenologie, hermeneutiek en metafysica.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eddo Evink
Uitgever
Boom
ISBN
9789024463572
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
2322371 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

In tijden van politieke onrust, ontwikkelingen rondom ai, globalisering en een klimaatcrisis zijn de geesteswetenschappen relevanter dan ooit. Werd vroeger hun wetenschappelijkheid nog wel eens ter discussie gesteld, tegenwoordig zijn ze onmisbaar bij interdisciplinair onderzoek rondom grote maatschappelijke ontwikkelingen. Toch staat geesteswetenschappelijk onderzoek ook vandaag nog onder druk, vanwege enerzijds beschuldigingen van ‘cultuurmarxisme’ en anderzijds juist de roep om expliciete politieke betrokkenheid.

 

Het is daarom meer dan ooit van belang om goed in kaart te brengen wat de geesteswetenschappen kunnen bieden, welke wetenschappelijkheid zij bezitten en welke kennis en inzichten zij genereren. In Cultuur en betekenis biedt filosoof Eddo Evink een helder en beargumenteerd overzicht van de belangrijkste theorieën en methoden uit de geesteswetenschappen. Daarbij heeft hij speciale aandacht voor hedendaagse perspectieven, gender, postkolonialisme en digital humanities.

 

Eddo Evink is hoogleraar Filosofie van techniek, media en cultuur aan de Faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit. Hij publiceerde eerder Transcendence and inscription. Jacques Derrida on Metaphysics, Ethics and Religion (2019) en veel artikelen over fenomenologie, hermeneutiek en metafysica.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eddo Evink
Uitgever
Boom
ISBN
9789024463572
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
2322371 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288