Congolina (e-Book)

De erfenis van Nele Marian

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book

Nadia Nsayi

EPUB met digitaal watermerk | December 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nele Marian is een van de eerste schrijvers van Afrikaanse afkomst in Europa. In de jaren dertig verscheen haar dichtbundel Poèmes et Chansons, waarin ze koloniaal onrecht op aangrijpende wijze beschrijft. Het behoort tot de belangrijkste werken uit de Congolese literatuur. Toch is haar naam amper bekend.Nadia Nsayi dook in de archieven en bezocht symbolische plaatsen om het complexe leven van Nele Marian te reconstrueren met de grote geschiedenis op de achtergrond. Ze staat stil bij Marians werk en erfenis en legt opvallende parallellen met haar eigen leven.Congolina is een uniek verhaal, waarin de opmerkelijke poëziebundel van een vergeten dichteres voor het eerst in Nederlandse vertaling verschijnt. Het bevat daarnaast ook de originele gedichten in het Frans.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nadia Nsayi
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044544473
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2023
Bestandsgrootte
676137 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
90

Beschrijving

Nele Marian is een van de eerste schrijvers van Afrikaanse afkomst in Europa. In de jaren dertig verscheen haar dichtbundel Poèmes et Chansons, waarin ze koloniaal onrecht op aangrijpende wijze beschrijft. Het behoort tot de belangrijkste werken uit de Congolese literatuur. Toch is haar naam amper bekend.

Nadia Nsayi dook in de archieven en bezocht symbolische plaatsen om het complexe leven van Nele Marian te reconstrueren met de grote geschiedenis op de achtergrond. Ze staat stil bij Marians werk en erfenis en legt opvallende parallellen met haar eigen leven.

Congolina is een uniek verhaal, waarin de opmerkelijke poëziebundel van een vergeten dichteres voor het eerst in Nederlandse vertaling verschijnt. Het bevat daarnaast ook de originele gedichten in het Frans.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nadia Nsayi
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044544473
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2023
Bestandsgrootte
676137 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
90