Coney Island van de verbeelding

tweetalige gedichten

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Lawrence Ferlinghetti

Hardback | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lawrence Ferlinghetti (1919) is dichter, politieke activist en schilder. Zijn bekendste werk is de dichtbundel A Coney Island of the Mind, in 1958 verschenen bij New Directions. Hiervan zijn er meer dan een miljoen exemplaren gedrukt.Hij behoort tot de beatgeneratie. Deze generatie was jong in Amerika na de tweede wereldoorlog. Gedesillusioneerd door zijn verschrikkingen en de Koude Oorlog die erop volgde, verlieten zij de buitenwijken van hun ouders om hun heil te zoeken in grootstedelijke kelders. Zij experimenteerden met muziek, drugs en spoken word en reisden af naar Zuid-Amerika om erachter te komen of ze daar wisten wie de wereld had geschapen.Naast dichter is Ferlinghetti ook uitgever van City Lights Publishers in San Francisco. Begin jaren vijftig gaf hij hier het werk van vele bekende beatdichters uit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lawrence Ferlinghetti
Uitgever
Uitgeverij Liverse
ISBN
9789491034565
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Lawrence Ferlinghetti (1919) is dichter, politieke activist en schilder. Zijn bekendste werk is de dichtbundel A Coney Island of the Mind, in 1958 verschenen bij New Directions. Hiervan zijn er meer dan een miljoen exemplaren gedrukt.
Hij behoort tot de beatgeneratie. Deze generatie was jong in Amerika na de tweede wereldoorlog. Gedesillusioneerd door zijn verschrikkingen en de Koude Oorlog die erop volgde, verlieten zij de buitenwijken van hun ouders om hun heil te zoeken in grootstedelijke kelders. Zij experimenteerden met muziek, drugs en spoken word en reisden af naar Zuid-Amerika om erachter te komen of ze daar wisten wie de wereld had geschapen.
Naast dichter is Ferlinghetti ook uitgever van City Lights Publishers in San Francisco. Begin jaren vijftig gaf hij hier het werk van vele bekende beatdichters uit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lawrence Ferlinghetti
Uitgever
Uitgeverij Liverse
ISBN
9789491034565
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
192