Codenaam Verity (e-Book)

Prijs € 7,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Elizabeth Wein

EPUB met digitaal watermerk | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kiss me, Hardy. Kiss me, quick. Het heroïsche verhaal over de bijzondere vriendschap tussen twee meisjes in de Tweede Wereldoorlog. 11 oktober 1943. Een Brits spionagevliegtuig stort neer in bezet Frankrijk. Aan boord zijn twee jonge vrouwen: een piloot en een spion. Een van hen wordt gevangengenomen, de ander zou kunnen overleven. Wanneer Verity wordt gearresteerd door de Gestapo weet ze zeker dat haar leven voorbij is. Haar ondervragers stellen haar voor een eenvoudige keuze: ze vertelt de nazi's alles wat ze weet of ze wordt onmiddellijk geëxecuteerd. Om tijd te rekken begint Verity te schrijven. Niet om los te laten wat ze weet, maar om vast te leggen wat ze heeft meegemaakt. Hoe ze bevriend raakte met Maddie en waarom ze haar achterliet in het gestrande vliegtuig. Met elke streek van haar pen vecht Verity voor haar leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elizabeth Wein
Uitgever
Van Goor
ISBN
9789000347957
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2015
Bestandsgrootte
778474 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
292

Beschrijving

Kiss me, Hardy. Kiss me, quick. Het heroïsche verhaal over de bijzondere vriendschap tussen twee meisjes in de Tweede Wereldoorlog.

11 oktober 1943. Een Brits spionagevliegtuig stort neer in bezet Frankrijk. Aan boord zijn twee jonge vrouwen: een piloot en een spion. Een van hen wordt gevangengenomen, de ander zou kunnen overleven.

Wanneer Verity wordt gearresteerd door de Gestapo weet ze zeker dat haar leven voorbij is. Haar ondervragers stellen haar voor een eenvoudige keuze: ze vertelt de nazi's alles wat ze weet of ze wordt onmiddellijk geëxecuteerd. Om tijd te rekken begint Verity te schrijven. Niet om los te laten wat ze weet, maar om vast te leggen wat ze heeft meegemaakt. Hoe ze bevriend raakte met Maddie en waarom ze haar achterliet in het gestrande vliegtuig. Met elke streek van haar pen vecht Verity voor haar leven.

31-dec-2013

Ingrid Poisson

geslaagd

Codenaam Verity wordt in 2 delen verteld. Eenerzijds door Verity, die in gevangenschap zit, die het verhaal van Maddie vertelt. Anderzijds, Maddie, die haar eigen verhaal vertelt. Je moet het boek volledig lezen om er een geheel van te maken. In het begin komt het verwarrend over, maar gaandeweg geraak je er toch mee vertrouwd. Geheime missies, codes, spionnen, verzetsgroepen, helden, martelingen,... alles wat met WWII te maken heeft, komt in dit boek voor. Het boek wordt afgedaan als een young adult en persoonlijk denk ik dat het bij hen meer zal aanslagen dat als een gewone oorlogsroman. Ik vond het zeker geen slecht boek en misschien dat volwassenen een beetje afhaken omdat de hoofdpersonages vrouwen zijn ipv mannen. En dit mag best eens verteld worden. Niet alleen mannen hebben hun ding gedaan tijdens de oorlog, er waren zeker heel veel vrouwen die door hun moed en opoffering veel bewerkstelligd hebben. Voor mij is dit boek geslaagd met een 3/5

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elizabeth Wein
Uitgever
Van Goor
ISBN
9789000347957
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2015
Bestandsgrootte
778474 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
292