Buddingh' gebundeld (e-Book)

Prijs € 18,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

C. Buddingh'

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2011 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

C. Buddingh Buddingh gebundeld Onder redactie van Wim Huijser Buddingh gebundeld bevat alle poëzie die C. Buddingh (1918-1985) geschreven heeft. Het is een noodzakelijk boek voor iedereen die zich wil verdiepen in de twintigste-eeuwse poëzie, en daarnaast een belangrijk cultureel monument. Buddinghs poëzie werd mede dankzij zijn onmiskenbare stemgeluid geassocieerd met humor. Zijn stem riep bij voorbaat een glimlach op. Bovendien was hij het die het alledaagse parlando taalgebruik in de poëzie introduceerde. Vijfentwintig jaar na zijn dood behoort een groot deel van Buddinghs teksten nog steeds tot de literaire canon. Zijn gorgelrijmen, maar ook het elastiekje dat eerst leek op een schaartje en vervolgens op het brilletje van Bernlef. Naast zijn kleurrijke aanwezigheid in het Land der Poëzie redenen genoeg om zijn gedichten weer te lezen in deze mooie uitgave.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. Buddingh'
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038893778
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2011
Bestandsgrootte
1042351 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

C. Buddingh Buddingh gebundeld Onder redactie van Wim Huijser

Buddingh gebundeld bevat alle poëzie die C. Buddingh (1918-1985) geschreven heeft. Het is een noodzakelijk boek voor iedereen die zich wil verdiepen in de twintigste-eeuwse poëzie, en daarnaast een belangrijk cultureel monument.

Buddinghs poëzie werd mede dankzij zijn onmiskenbare stemgeluid geassocieerd met humor. Zijn stem riep bij voorbaat een glimlach op. Bovendien was hij het die het alledaagse parlando taalgebruik in de poëzie introduceerde. Vijfentwintig jaar na zijn dood behoort een groot deel van Buddinghs teksten nog steeds tot de literaire canon. Zijn gorgelrijmen, maar ook het elastiekje dat eerst leek op een schaartje en vervolgens op het brilletje van Bernlef. Naast zijn kleurrijke aanwezigheid in het Land der Poëzie redenen genoeg om zijn gedichten weer te lezen in deze mooie uitgave.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. Buddingh'
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038893778
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2011
Bestandsgrootte
1042351 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig