Bruiloft in Europa (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Marianne Philips

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bruiloft in Europa is nog steeds een van haar meest gelezen romans. Voor Nederland is dit de negende druk, maar ook de Duitse uitgave had veel succes. In het Wenen van 1933, dat nog altijd iets van zijn oude glorie heeft, vieren de schilderspatroon Hodl en zijn vrouw met hun huurders en familieleden hun gouden huwelijksfeest. Maar buiten gist het, er zijn rellen, er worden aanslagen gepleegd en Oostenrijk is rijp voor de Anschluss. Het grijpt ook in in de levens van de mensen die het bruiloftsfeest vieren. Er is de tragedie van Otto van Werzinek die uit een oude adellijke familie komt; de joodse tragedie die gestalte krijgt in de jonge Jonathan; er is de tragedie van de hardnekkigste partij-tegenstellingen eindigend in bestialiteiten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marianne Philips
Uitgever
Querido
ISBN
9789021449579
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2013
Bestandsgrootte
827844 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
161

Beschrijving

Bruiloft in Europa is nog steeds een van haar meest gelezen romans. Voor Nederland is dit de negende druk, maar ook de Duitse uitgave had veel succes.
In het Wenen van 1933, dat nog altijd iets van zijn oude glorie heeft, vieren de schilderspatroon Hodl en zijn vrouw met hun huurders en familieleden hun gouden huwelijksfeest. Maar buiten gist het, er zijn rellen, er worden aanslagen gepleegd en Oostenrijk is rijp voor de Anschluss. Het grijpt ook in in de levens van de mensen die het bruiloftsfeest vieren. Er is de tragedie van Otto van Werzinek die uit een oude adellijke familie komt; de joodse tragedie die gestalte krijgt in de jonge Jonathan; er is de tragedie van de hardnekkigste partij-tegenstellingen eindigend in bestialiteiten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marianne Philips
Uitgever
Querido
ISBN
9789021449579
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2013
Bestandsgrootte
827844 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
161