Bouhouche, Beijer, Beuckels en de anderen (e-Book)

De Bende van Nivel, de CIA en de Staatsveiligheid

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Guy Bouten

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De jaren met de moordpartijen van de Bende van Nijvel liggen alweer bijna vier decennia achter ons. Net toen de publieke opinie op het punt stond die gruwelijke feiten op de afvalhoop van de geschiedenis te gooien, presenteerden Stijn Coninx en David Van de Steen ons de film 'Niet Schieten', die de harten van alle kijkers beroerde en ons allemaal opnieuw klaarwakker schudde. Het feit dat de moordenaars nooit zijn opgepakt spreekt op zich al boekdelen.Wie of wat kon een doofpotoperatie van een dergelijke, nooit eerder geziene dimensie verklaren? In dit boek worden spijkers met koppen geslagen, worden namen genoemd. Auteur Guy Bouten is niet over één nacht ijs gegaan. Hij wordt alom erkend en geprezen als een van de topexperten op dit terrein. Speurders en magistraten kwamen en gingen, maar Bouten bleef. De waarheden die hij vandaag aan het licht brengt zijn schokkend.De moorddadige overvallen van de Bende van Nijvel waren het werk van een bende geleid door ex-rijkswachter Madani Bouhouche. Hij werd beschermd en gemanipuleerd door hogere rijkswacht- en legerofficieren, terwijl agenten van de Staatsveiligheid voor de nodige rugdekking zorgden.De killers gingen schuil achter de façade van het ondergrondse NATO 'Stay Behind'-netwerk, 'Gladio' genoemd. Deze 'gestructureerde organisatie' - de uitdrukking is van Bouhouche zelf - had tot doel de publieke opinie angstig te maken. In deze periode van Koude Oorlog, met een communistische vijand aan onze grenzen en de 25 bomaanslagen van de CCC in ons land, was het de betrachting van enkele toppolitici de strijdkrachten te versterken en tegelijk een 'sterke staat' te installeren in België. Maar deze beschermde 'gestructureerde organisatie' werd tegelijk misbruikt door extreemrechts en door een maffianetwerk dat actief was in de drugs- en wapenhandel. Een 'onzichtbare hand' deed daarbij een beroep op huurlingen en allerlei criminelen.De auteur beschrijft in dit boek zijn zoektocht - doorheen een kluwen van geweld, chantage en valse sporen - aar de ware toedracht. Hij ontrafelt het mollenwerk van een aantal speurders en slaagt erin om de zogenaamde 'Killer' te identificeren, verantwoordelijk voor het doden van verscheidene Bendeslachtoffers. Het betreft een meedogenloze huurling, die in 1965 in Congo actief was en van wie de naam recent opdook in het dossier over de mysterieuze dood van de VN secretaris-generaal Dag Hammarskjöld.Guy Bouten maakt ook de memoires van gewezen rijkswachter Madani Bouhouche bekend...

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guy Bouten
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401468565
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2020
Bestandsgrootte
11421003 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

De jaren met de moordpartijen van de Bende van Nijvel liggen alweer bijna vier decennia achter ons. Net toen de publieke opinie op het punt stond die gruwelijke feiten op de afvalhoop van de geschiedenis te gooien, presenteerden Stijn Coninx en David Van de Steen ons de film 'Niet Schieten', die de harten van alle kijkers beroerde en ons allemaal opnieuw klaarwakker schudde. Het feit dat de moordenaars nooit zijn opgepakt spreekt op zich al boekdelen.

Wie of wat kon een doofpotoperatie van een dergelijke, nooit eerder geziene dimensie verklaren? In dit boek worden spijkers met koppen geslagen, worden namen genoemd. Auteur Guy Bouten is niet over één nacht ijs gegaan. Hij wordt alom erkend en geprezen als een van de topexperten op dit terrein. Speurders en magistraten kwamen en gingen, maar Bouten bleef. De waarheden die hij vandaag aan het licht brengt zijn schokkend.

De moorddadige overvallen van de Bende van Nijvel waren het werk van een bende geleid door ex-rijkswachter Madani Bouhouche. Hij werd beschermd en gemanipuleerd door hogere rijkswacht- en legerofficieren, terwijl agenten van de Staatsveiligheid voor de nodige rugdekking zorgden.

De killers gingen schuil achter de façade van het ondergrondse NATO 'Stay Behind'-netwerk, 'Gladio' genoemd. Deze 'gestructureerde organisatie' - de uitdrukking is van Bouhouche zelf - had tot doel de publieke opinie angstig te maken. In deze periode van Koude Oorlog, met een communistische vijand aan onze grenzen en de 25 bomaanslagen van de CCC in ons land, was het de betrachting van enkele toppolitici de strijdkrachten te versterken en tegelijk een 'sterke staat' te installeren in België. Maar deze beschermde 'gestructureerde organisatie' werd tegelijk misbruikt door extreemrechts en door een maffianetwerk dat actief was in de drugs- en wapenhandel. Een 'onzichtbare hand' deed daarbij een beroep op huurlingen en allerlei criminelen.

De auteur beschrijft in dit boek zijn zoektocht - doorheen een kluwen van geweld, chantage en valse sporen - aar de ware toedracht. Hij ontrafelt het mollenwerk van een aantal speurders en slaagt erin om de zogenaamde 'Killer' te identificeren, verantwoordelijk voor het doden van verscheidene Bendeslachtoffers. Het betreft een meedogenloze huurling, die in 1965 in Congo actief was en van wie de naam recent opdook in het dossier over de mysterieuze dood van de VN secretaris-generaal Dag Hammarskjöld.

Guy Bouten maakt ook de memoires van gewezen rijkswachter Madani Bouhouche bekend...

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guy Bouten
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401468565
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2020
Bestandsgrootte
11421003 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320