Boliviaans dagboek (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Che Guevara

EPUB met digitaal watermerk | December 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is Che Guevara’s beroemde laatste dagboek. Gevonden in zijn rugzak, toen hij in oktober 1967 werd gevangengenomen door het Boliviaanse leger. Het werd onmiddellijk een internationale bestseller en hét symbool va de Cubaanse revolutie. Met een voorwoord van Che’s oudste zoon Camilo en een serie unieke foto's is dit de definitieve, geautoriseerde editie van het dagboek dat Che postuum over de gehele wereld tot eeen icoon maakte. Ernesto ‘Che’ Guevara radicaliseerde toen hij in 1952 getuige was van de Boliviaanse revolutie en van de omverwerping van de democratisch gekozen regering van Guatemala in 1954. In Mexico sloot hij zich aan bij Cubaanse revolutionairen, die onder leiding van Fidel Castro een expeditie planden om dictator Batisto af te zetten. In oktober 1967 werd hij in Bolivia gevangengenomen en vermoord.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Che Guevara
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044546040
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2021
Bestandsgrootte
7004491 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
233

Beschrijving

Dit is Che Guevara’s beroemde laatste dagboek. Gevonden in zijn rugzak, toen hij in oktober 1967 werd gevangengenomen door het Boliviaanse leger. Het werd onmiddellijk een internationale bestseller en hét symbool va de Cubaanse revolutie. Met een voorwoord van Che’s oudste zoon Camilo en een serie unieke foto's is dit de definitieve, geautoriseerde editie van het dagboek dat Che postuum over de gehele wereld tot eeen icoon maakte.

Ernesto ‘Che’ Guevara radicaliseerde toen hij in 1952 getuige was van de Boliviaanse revolutie en van de omverwerping van de democratisch gekozen regering van Guatemala in 1954. In Mexico sloot hij zich aan bij Cubaanse revolutionairen, die onder leiding van Fidel Castro een expeditie planden om dictator Batisto af te zetten. In oktober 1967 werd hij in Bolivia gevangengenomen en vermoord.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Che Guevara
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044546040
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2021
Bestandsgrootte
7004491 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
233