Boeddha in lichaam en geest

stap voor stap naar verlichting

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Thich Nhat Hanh

Paperback | April 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lichaam en geest zijn één. Hoe we lopen, en daarbij de aarde raken, hoe we zitten en met elkaar omgaan: lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Loopmeditatie is een goede manier om je dit te laten ervaren. Thich Nhat Hanh neemt je bij de hand. Iedereen heeft het vermogen om zich bewust te zijn van wat er werkelijk gebeurt, met andere woorden: om zijn Boeddha-natuur aan te spreken. Om de Boeddha in jezelf wakker te maken is het zaak aandacht te besteden aan creativiteit, visualisatie en meditatie. Thich Nhat Hanh biedt concrete oefeningen waarmee je een heldere geest kunt krijgen en het evenwicht tussen lichaam en geest kunt herstellen. Ter illustratie vertelt hij over het leven van de Boeddha en over zijn eigen leven. De auteur onderzoekt hoe onze geest werkt, hoe de psychologie en neurowetenschappen zich verhouden tot meditatie. Hij vraagt zich af of we werkelijk een vrije wil hebben en hoe we die het beste kunnen ontwikkelen. Met een vrije wil ervaar je namelijk meer vrijheid en begrip en sta je beter in contact met de werkelijkheid. In dat geval kun je ook beter voorwaarden scheppen voor geluk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thich Nhat Hanh
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025958428
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Beschrijving

Lichaam en geest zijn één. Hoe we lopen, en daarbij de aarde raken, hoe we zitten en met elkaar omgaan: lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Loopmeditatie is een goede manier om je dit te laten ervaren. Thich Nhat Hanh neemt je bij de hand.
Iedereen heeft het vermogen om zich bewust te zijn van wat er werkelijk gebeurt, met andere woorden: om zijn Boeddha-natuur aan te spreken. Om de Boeddha in jezelf wakker te maken is het zaak aandacht te besteden aan creativiteit, visualisatie en meditatie. Thich Nhat Hanh biedt concrete oefeningen waarmee je een heldere geest kunt krijgen en het evenwicht tussen lichaam en geest kunt herstellen. Ter illustratie vertelt hij over het leven van de Boeddha en over zijn eigen leven.
De auteur onderzoekt hoe onze geest werkt, hoe de psychologie en neurowetenschappen zich verhouden tot meditatie. Hij vraagt zich af of we werkelijk een vrije wil hebben en hoe we die het beste kunnen ontwikkelen. Met een vrije wil ervaar je namelijk meer vrijheid en begrip en sta je beter in contact met de werkelijkheid. In dat geval kun je ook beter voorwaarden scheppen voor geluk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thich Nhat Hanh
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025958428
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174