Bescherm je brein tegen dementie

Wat de wetenschap ons leert over vergrijzende hersenen en wat je zelf kunt doen

Prijs € 24,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Reginald Deschepper

Paperback | Augustus 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Al decennialang leeft het idee van dementie als een onvoorspelbare, ongeneeslijke hersendoder, die je alleen maar lijdzaam kunt ondergaan. Toch vertellen nieuwe wetenschappelijke inzichten en cijfers een heel ander verhaal: ongeveer 40% van de gevallen zijn het gevolg van aanpasbare risicofactoren, en is dus vaak te voorkomen door levensstijl en andere haalbare ingrepen. In dit grensverleggende boek biedt gezondheidswetenschapper Reginald Deschepper een helder perspectief op de nieuwste inzichten en technieken die we nu al kunnen inzetten. Welke levensstijlkeuzes maken écht het verschil voor onze breingezondheid (en welke zijn eerder een mythe)? Hoe kunnen DNA-onderzoek, nieuwe technologie en supplementen daarin een rol spelen? En welke simpele oefeningen en gewoontes kun je inlassen om de achteruitgang te vertragen? Een hoopvol boek, zowel voor (naasten van) wie de diagnose van Alzheimer of dementie kreeg, als iedereen met een gezond brein die dat graag zo lang mogelijk zo wil houden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Reginald Deschepper
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401497527
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Al decennialang leeft het idee van dementie als een onvoorspelbare, ongeneeslijke hersendoder, die je alleen maar lijdzaam kunt ondergaan. Toch vertellen nieuwe wetenschappelijke inzichten en cijfers een heel ander verhaal: ongeveer 40% van de gevallen zijn het gevolg van aanpasbare risicofactoren, en is dus vaak te voorkomen door levensstijl en andere haalbare ingrepen.

In dit grensverleggende boek biedt gezondheidswetenschapper Reginald Deschepper een helder perspectief op de nieuwste inzichten en technieken die we nu al kunnen inzetten. Welke levensstijlkeuzes maken écht het verschil voor onze breingezondheid (en welke zijn eerder een mythe)? Hoe kunnen DNA-onderzoek, nieuwe technologie en supplementen daarin een rol spelen? En welke simpele oefeningen en gewoontes kun je inlassen om de achteruitgang te vertragen?

Een hoopvol boek, zowel voor (naasten van) wie de diagnose van Alzheimer of dementie kreeg, als iedereen met een gezond brein die dat graag zo lang mogelijk zo wil houden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Reginald Deschepper
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401497527
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240