Auteursrecht (e-Book)

Auteursrecht, portretrecht, naburige rechten en databankrecht

Prijs € 144,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

J.H. Spoor, D.W.F. Verkade, D.J.G. Visser

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit handboek biedt een volledig overzicht van het auteursrecht en aanverwante rechtsgebieden. U krijgt een haarscherp beeld van de stand van zaken in vrijwel alle aspecten van het auteursrecht, het portretrecht, de naburige rechten (van uitvoerende kunstenaars, producenten en omroepen) en het databankenrecht. De ontwikkelingen op het gebied van technologie en netwerkcommunicatie volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Daarmee neemt ook het belang van de juridische bescherming van informatieproducten toe. In het handboek Auteursrecht vindt u een grondig en toegankelijk overzicht van het gehele juridische speelveld dat hierbij relevant is. Door deze benadering leent de vierde druk zich uitstekend voor zowel de rechtspraktijk als het wetenschappelijk onderwijs. Het boek is onmisbaar voor advocaten, rechters en bedrijfsjuristen die regelmatig te maken hebben met het auteursrecht, het portretrecht, de naburige rechten of het databankenrecht. De ontwikkelingen in regelgeving en rechtspraak gaan snel. Alleen al sinds de vorige druk heeft het Hof van Justitie van de EU meer dan honderd - vaak verrassende - uitspraken gedaan die van belang zijn voor het auteursrecht, de naburige rechten en het databankenrecht. Op het vlak van wet- en regelgeving zijn in die tijd verschillende EU-richtlijnen verschenen, gewijzigd en geïmplementeerd. Op nationaal niveau is in 2015 de Wet auteurscontractenrecht ingevoerd. Al deze actuele ontwikkelingen hebben hun weg gevonden in dit handboek. Zo krijgt u een helder beeld over de laatste stand van zaken. “Het is gewoon een voortreffelijk boek. Grondig en toch bondig, gedegen zonder op het vervelende af door te kauwen, volledig voor zover een standaardwerk dat maar kan zijn, en ook nog gewoon plezierig om te lezen.” - mr. J.L.R.A. Huydecoper over de vorige druk (in BIE 2005, p. 497)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H. Spoor, D.W.F. Verkade, D.J.G. Visser
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013152555
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2019
Bestandsgrootte
2164912 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1269

Beschrijving

Dit handboek biedt een volledig overzicht van het auteursrecht en aanverwante rechtsgebieden. U krijgt een haarscherp beeld van de stand van zaken in vrijwel alle aspecten van het auteursrecht, het portretrecht, de naburige rechten (van uitvoerende kunstenaars, producenten en omroepen) en het databankenrecht.

De ontwikkelingen op het gebied van technologie en netwerkcommunicatie volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Daarmee neemt ook het belang van de juridische bescherming van informatieproducten toe. In het handboek Auteursrecht vindt u een grondig en toegankelijk overzicht van het gehele juridische speelveld dat hierbij relevant is.

Door deze benadering leent de vierde druk zich uitstekend voor zowel de rechtspraktijk als het wetenschappelijk onderwijs. Het boek is onmisbaar voor advocaten, rechters en bedrijfsjuristen die regelmatig te maken hebben met het auteursrecht, het portretrecht, de naburige rechten of het databankenrecht.

De ontwikkelingen in regelgeving en rechtspraak gaan snel. Alleen al sinds de vorige druk heeft het Hof van Justitie van de EU meer dan honderd - vaak verrassende - uitspraken gedaan die van belang zijn voor het auteursrecht, de naburige rechten en het databankenrecht.

Op het vlak van wet- en regelgeving zijn in die tijd verschillende EU-richtlijnen verschenen, gewijzigd en geïmplementeerd. Op nationaal niveau is in 2015 de Wet auteurscontractenrecht ingevoerd.

Al deze actuele ontwikkelingen hebben hun weg gevonden in dit handboek. Zo krijgt u een helder beeld over de laatste stand van zaken.

“Het is gewoon een voortreffelijk boek. Grondig en toch bondig, gedegen zonder op het vervelende af door te kauwen, volledig voor zover een standaardwerk dat maar kan zijn, en ook nog gewoon plezierig om te lezen.” - mr. J.L.R.A. Huydecoper over de vorige druk (in BIE 2005, p. 497)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H. Spoor, D.W.F. Verkade, D.J.G. Visser
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013152555
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2019
Bestandsgrootte
2164912 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1269