Arc (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Richard Osinga

EPUB met digitaal watermerk | November 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als we geen geheugen hadden, zou het zijn alsof ons leven niet echt heeft plaatsgevonden. De Amerikaanse bioloog Neil Canterbury drukt het zijn studenten elk jaar weer op het hart: onze herinneringen zijn alles voor ons. Neil weet waar hij het over heeft, want hij promoveerde ooit op de theorie dat wij onze herinneringen te danken hebben aan een virus. Jarenlang heeft zijn theorie stof liggen te vergaren, maar daar komt verandering in wanneer hij naar de Indiase stad Varanasi gaat voor een congres. Een mysterieuze Indiase wetenschapper benadert hem met opzienbarend nieuws en zet zijn hele leven op de helling. Terwijl Neil op onderzoek uitgaat in de krochten van Varanasi, raakt zijn leven steeds meer vervlochten met dat van Maja, een ambitieuze Nederlandse neurologe, en met de levensloop van de antieke Indiase dichter Kabir. Een eeuwenoude mystieke traditie en nieuw wetenschappelijk onderzoek openen de deur naar grootse mogelijkheden met verregaande consequenties voor de mensheid.De spannende roman Arc gaat over de oorsprong en de toekomst van ons geheugen. De actualiteit en toekomstige ontwikkelingen komen erin samen. Ze leiden onherroepelijk tot de vraag: wat is de werkelijke betekenis van onze herinneringen?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard Osinga
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028451438
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2020
Bestandsgrootte
2257502 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Als we geen geheugen hadden, zou het zijn alsof ons leven niet echt heeft plaatsgevonden. De Amerikaanse bioloog Neil Canterbury drukt het zijn studenten elk jaar weer op het hart: onze herinneringen zijn alles voor ons. Neil weet waar hij het over heeft, want hij promoveerde ooit op de theorie dat wij onze herinneringen te danken hebben aan een virus.

Jarenlang heeft zijn theorie stof liggen te vergaren, maar daar komt verandering in wanneer hij naar de Indiase stad Varanasi gaat voor een congres. Een mysterieuze Indiase wetenschapper benadert hem met opzienbarend nieuws en zet zijn hele leven op de helling.

Terwijl Neil op onderzoek uitgaat in de krochten van Varanasi, raakt zijn leven steeds meer vervlochten met dat van Maja, een ambitieuze Nederlandse neurologe, en met de levensloop van de antieke Indiase dichter Kabir. Een eeuwenoude mystieke traditie en nieuw wetenschappelijk onderzoek openen de deur naar grootse mogelijkheden met verregaande consequenties voor de mensheid.

De spannende roman Arc gaat over de oorsprong en de toekomst van ons geheugen. De actualiteit en toekomstige ontwikkelingen komen erin samen. Ze leiden onherroepelijk tot de vraag: wat is de werkelijke betekenis van onze herinneringen?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard Osinga
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028451438
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2020
Bestandsgrootte
2257502 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240