Anna (e-Book)

het leven van Annie M.G. Schmidt

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Annejet van der Zijl

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedereen kent Annie M.G. Schmidt, een van de populairste Nederlandse schrijfsters aller tijden. Maar wie kent haar nu eigenlijk echt? Wat er over haar leven bekend is, is vooral datgene wat ze er zelf over kwijt wilde. Annejet van der Zijl reconstrueerde de lotgevallen van de vrouw achter de schrijfster: haar hardnekkige zoektocht naar liefde, de onstuimige opgang tot 's lands 'schaduwkoningin' en het roerige en soms inktzwarte persoonlijke leven achter de roem. Het resultaat is het inspirerende verhaal van een vrouw die in haar jeugd eigenlijk niets mee had, maar er dankzij haar humor en moed toch in slaagde om alles uit het leven te halen. Met meer dan 125 000 verkochte exemplaren is Anna een van Nederlands succesvolste biografiee¨n ooit. Het boek werd onder andere genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en De Gouden Uil, en het vormde de basis voor de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt, geproduceerd door Joop van den Ende en Albert Verlinde, Stage Entertainment Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annejet van der Zijl
Uitgever
Querido
ISBN
9789021441726
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2011
Bestandsgrootte
3765043 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Iedereen kent Annie M.G. Schmidt, een van de populairste Nederlandse schrijfsters aller tijden. Maar wie kent haar nu eigenlijk echt? Wat er over haar leven bekend is, is vooral datgene wat ze er zelf over kwijt wilde. Annejet van der Zijl reconstrueerde de lotgevallen van de vrouw achter de schrijfster: haar hardnekkige zoektocht naar liefde, de onstuimige opgang tot 's lands 'schaduwkoningin' en het roerige en soms inktzwarte persoonlijke leven achter de roem. Het resultaat is het inspirerende verhaal van een vrouw die in haar jeugd eigenlijk niets mee had, maar er dankzij haar humor en moed toch in slaagde om alles uit het leven te halen.
Met meer dan 125 000 verkochte exemplaren is Anna een van Nederlands succesvolste biografiee¨n ooit. Het boek werd onder andere genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en De Gouden Uil, en het vormde de basis voor de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt, geproduceerd door Joop van den Ende en Albert Verlinde, Stage Entertainment Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annejet van der Zijl
Uitgever
Querido
ISBN
9789021441726
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2011
Bestandsgrootte
3765043 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig