Angstcultuur

krijg grip op angst in organisaties

Prijs € 31,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Peter Fijbes

Paperback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom worden mensen bang in organisaties? In dit eerste Nederlandstalige boek over angstcultuur wordt antwoord gegeven op deze vraag en worden oplossingen aangereikt.In de media verschijnen steeds meer berichten over (vermeende) angstculturen bij organisaties. Niemand wil bang zijn voor zijn baas of collega's. Bovendien is berichtgeving over een angstcultuur zeer schadelijk voor een organisatie. Het imago lijdt eronder, wat mogelijk commerciƫle gevolgen heeft. Wanneer kun je met recht spreken van een angstcultuur in een organisatie? Angstcultuur geeft een duidelijke definitie van de term, behandelt het ontstaan en de gevolgen ervan, en mogelijke preventie en interventie. Managers, leiders en organisatieadviseurs worden aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en zelftests handvatten geboden om het ontstaan van zo'n cultuur te voorkomen of in te grijpen als het al zover is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Fijbes
Uitgever
Boom
ISBN
9789024405817
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Waarom worden mensen bang in organisaties? In dit eerste Nederlandstalige boek over angstcultuur wordt antwoord gegeven op deze vraag en worden oplossingen aangereikt.

In de media verschijnen steeds meer berichten over (vermeende) angstculturen bij organisaties. Niemand wil bang zijn voor zijn baas of collega's. Bovendien is berichtgeving over een angstcultuur zeer schadelijk voor een organisatie. Het imago lijdt eronder, wat mogelijk commerciƫle gevolgen heeft. Wanneer kun je met recht spreken van een angstcultuur in een organisatie? Angstcultuur geeft een duidelijke definitie van de term, behandelt het ontstaan en de gevolgen ervan, en mogelijke preventie en interventie. Managers, leiders en organisatieadviseurs worden aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en zelftests handvatten geboden om het ontstaan van zo'n cultuur te voorkomen of in te grijpen als het al zover is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Fijbes
Uitgever
Boom
ISBN
9789024405817
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224