Andere Achterhuizen (e-Book)

verhalen van Joodse onderduikers

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Marcel Prins, Peter Henk Steenhuis

EPUB met digitaal watermerk | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Spreken we over de onderduik dan denken we aan Anne Frank. Maar wat weten we van de vele duizenden andere Joden die in de Tweede Wereldoorlog in ons land onderdoken? Velen van hen werden alsnog opgepakt, gedeporteerd en meestal vermoord in de concentratiekampen. Dit boek bevat de verhalen van vijftien mensen die het wel overleefden, mannen en vrouwen die horen tot de laatste getuigen. Het zijn hún verhalen, die nu nog verteld kunnen worden, en vaak vertellen zij ze voor het eerst. Ze werden opgetekend door Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis. De onderduikgeschiedenissen zijn zo indringend en zo divers dat ze stuk voor stuk een documentaire waard zijn. Daarom is er de website Andere Achterhuizen.nl, waarop een groot aantal herinneringen uitgewerkt zijn tot korte animaties. Boek en website vormen één geheel. Lees dit boek en kijk op www.andereachterhuizen.nl. Peter Henk Steenhuis is filosofieredacteur bij Trouw en publicist. Momenteel werkt hij aan een filosofisch drieluik over het kijken naar kunst, het lezen van poëzie en het luisteren naar muziek. Marcel Prins is cameraman en filmmaker. In 2005 maakte hij de film Het misdrijf van Abraham Prins, die genomineerd werd voor het Gouden Beeld, de prijs voor de beste televisiedocumentaire van dat jaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel Prins, Peter Henk Steenhuis
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025367527
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2010
Bestandsgrootte
1344989 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Spreken we over de onderduik dan denken we aan Anne Frank. Maar wat weten we van de vele duizenden andere Joden die in de Tweede Wereldoorlog in ons land onderdoken? Velen van hen werden alsnog opgepakt, gedeporteerd en meestal vermoord in de concentratiekampen.
Dit boek bevat de verhalen van vijftien mensen die het wel overleefden, mannen en vrouwen die horen tot de laatste getuigen. Het zijn hún verhalen, die nu nog verteld kunnen worden, en vaak vertellen zij ze voor het eerst. Ze werden opgetekend door Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis.

De onderduikgeschiedenissen zijn zo indringend en zo divers dat ze stuk voor stuk een documentaire waard zijn. Daarom is er de website Andere Achterhuizen.nl, waarop een groot aantal herinneringen uitgewerkt zijn tot korte animaties. Boek en website vormen één geheel. Lees dit boek en kijk op www.andereachterhuizen.nl.

Peter Henk Steenhuis is filosofieredacteur bij Trouw en publicist. Momenteel werkt hij aan een filosofisch drieluik over het kijken naar kunst, het lezen van poëzie en het luisteren naar muziek. Marcel Prins is cameraman en filmmaker. In 2005 maakte hij de film Het misdrijf van Abraham Prins, die genomineerd werd voor het Gouden Beeld, de prijs voor de beste televisiedocumentaire van dat jaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel Prins, Peter Henk Steenhuis
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025367527
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2010
Bestandsgrootte
1344989 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig