Amsterdam ceramics

Prijs € 39,50

Uitverkocht

J. Gawronski, Jerzy Gawronski

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aardewerk is het meest wijdverspreide gebruiksgoed op aarde – voor de komst van plastic in ieder geval. Er werden al vroeg borden, kruiken en kopjes van vervaardigd, maar ook prachtig versierde pronkstukken of pispotten. De maker ervan woonde en werkte wellicht in Amsterdam, andere objecten zijn door de VOC aangevoerd uit Azië of zijn meegebracht door Portugese joden uit Lissabon. Archeologen kunnen met de scherven die zij opgraven uit bodemlagen of beerputten een reconstructie maken van het verleden, van het functioneren van de stad, van het dagelijks leven van Amsterdammers. Wie maakte het aardewerk? Wie gebruikte het? Waar kwam het vandaan en wat vertellen de decoraties ons nu nog? Stadsarcheologen zijn er in geslaagd uit 50.000 kilo scherven een indrukwekkend standaardwerk samen te stellen over aardewerken vondsten. Amsterdam Ceramics biedt een overzicht van zeven eeuwen aardewerk, van 1175 tot 1900. Deze Engelstalige catalogus toont 1200 objecten die in Amsterdam zijn gevonden tijdens archeologisch onderzoek. Ze zijn ingedeeld in acht perioden die samenhangen met de stedenbouwkundige ontwikkeling van de stad. Dr. J.H.G. Gawronski is hoofd van de afdeling Archeologie van Bureau Monumenten en Archeologie. Ook is hij hoogleraar Maritieme en urbane archeologie van de late middeleeuwen en de vroegmoderne periode, in het bijzonder de stad Amsterdam, aan de Universiteit van Amsterdam. 288 pagina’s Circa 200 full colour illustraties  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Gawronski, Jerzy Gawronski
Uitgever
Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
ISBN
9789059372672
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving



Aardewerk is het meest wijdverspreide gebruiksgoed op aarde – voor de komst van plastic in ieder geval. Er werden al vroeg borden, kruiken en kopjes van vervaardigd, maar ook prachtig versierde pronkstukken of pispotten. De maker ervan woonde en werkte wellicht in Amsterdam, andere objecten zijn door de VOC aangevoerd uit Azië of zijn meegebracht door Portugese joden uit Lissabon.
Archeologen kunnen met de scherven die zij opgraven uit bodemlagen of beerputten een reconstructie maken van het verleden, van het functioneren van de stad, van het dagelijks leven van Amsterdammers. Wie maakte het aardewerk? Wie gebruikte het? Waar kwam het vandaan en wat vertellen de decoraties ons nu nog?
Stadsarcheologen zijn er in geslaagd uit 50.000 kilo scherven een indrukwekkend standaardwerk samen te stellen over aardewerken vondsten.

Amsterdam Ceramics biedt een overzicht van zeven eeuwen aardewerk, van 1175 tot 1900.
Deze Engelstalige catalogus toont 1200 objecten die in Amsterdam zijn gevonden tijdens archeologisch onderzoek. Ze zijn ingedeeld in acht perioden die samenhangen met de stedenbouwkundige ontwikkeling van de stad.

Dr. J.H.G. Gawronski is hoofd van de afdeling Archeologie van Bureau Monumenten en Archeologie. Ook is hij hoogleraar Maritieme en urbane archeologie van de late middeleeuwen en de vroegmoderne periode, in het bijzonder de stad Amsterdam, aan de Universiteit van Amsterdam.

288 pagina’s
Circa 200 full colour illustraties
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Gawronski, Jerzy Gawronski
Uitgever
Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
ISBN
9789059372672
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
288