Amba of de kleur van rood

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Laksmi Pamuntjak

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Twee geliefden, Amba en Bhisma, zijn uit elkaar gedreven door een van de bloedigste gebeurtenissen in de twintigste eeuw. Op het eiland Buru werden tijdens de dictatuur van Soeharto twaalfduizend vermeende communisten opgesloten en velen lieten het leven zonder proces. Amba of de kleur van rood is een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen het decor van geweld en traditie.Laksmi Pamuntjak weeft een meesterlijk web van verhalen die raken aan het donkerste, bloederigste hoofdstuk van de geschiedenis van Indonesië, dat tot aan vandaag controversieel is. Het is meer dan een liefdesverhaal, meer dan een historische roman, het is de weerspiegeling van wat Indonesië vandaag de dag is: een moslimmeerderheid met moderne westerse en hindoeïstische invloeden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Laksmi Pamuntjak
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401603997
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Twee geliefden, Amba en Bhisma, zijn uit elkaar gedreven door een van de bloedigste gebeurtenissen in de twintigste eeuw. Op het eiland Buru werden tijdens de dictatuur van Soeharto twaalfduizend vermeende communisten opgesloten en velen lieten het leven zonder proces. Amba of de kleur van rood is een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen het decor van geweld en traditie.

Laksmi Pamuntjak weeft een meesterlijk web van verhalen die raken aan het donkerste, bloederigste hoofdstuk van de geschiedenis van Indonesië, dat tot aan vandaag controversieel is. Het is meer dan een liefdesverhaal, meer dan een historische roman, het is de weerspiegeling van wat Indonesië vandaag de dag is: een moslimmeerderheid met moderne westerse en hindoeïstische invloeden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Laksmi Pamuntjak
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401603997
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig