Alledaagse waanzin (e-Book)

Over rouw, woede, verlies en liefde

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Lisa Appignanesi

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na het overlijden van haar echtgenoot komt Lisa Appignanesi terecht in een neerwaartse spiraal van rouw en woede. De emoties zijn zo overweldigend dat ze besluit de aard ervan te onderzoeken. Hoe reageer je als je geconfronteerd wordt met een onbegrijpelijk groot verlies? Appignanesi beschrijft drie generaties van gevoelens. Naast haar eigen rouw ontleedt ze de boosheid van haar vader, een Poolse migrant in Canada die zijn leven lang vernederingen doorstond. Ze verbindt zijn woede aan de hedendaagse maatschappelijke boosheid opgewekt door de komst van vluchtelingen. Verder duikt ze in de wereld van haar tweejarige kleinzoon, een wereld die overhoop is gehaald door de komst van zijn jongere broertje. Subtiel, met humor en oog voor detail vertelt ze verhalen die zeer persoonlijk maar tegelijkertijd universeel geldig zijn. Shakespeare, Freud, Proust, Sylvia Plath en John Cleese helpen haar om rouw, woede, verlies en liefde in kaart te brengen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lisa Appignanesi
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403141909
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2018
Bestandsgrootte
1375701 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Na het overlijden van haar echtgenoot komt Lisa Appignanesi terecht in een neerwaartse spiraal van rouw en woede. De emoties zijn zo overweldigend dat ze besluit de aard ervan te onderzoeken. Hoe reageer je als je geconfronteerd wordt met een onbegrijpelijk groot verlies?
Appignanesi beschrijft drie generaties van gevoelens. Naast haar eigen rouw ontleedt ze de boosheid van haar vader, een Poolse migrant in Canada die zijn leven lang vernederingen doorstond. Ze verbindt zijn woede aan de hedendaagse maatschappelijke boosheid opgewekt door de komst van vluchtelingen. Verder duikt ze in de wereld van haar tweejarige kleinzoon, een wereld die overhoop is gehaald door de komst van zijn jongere broertje.
Subtiel, met humor en oog voor detail vertelt ze verhalen die zeer persoonlijk maar tegelijkertijd universeel geldig zijn. Shakespeare, Freud, Proust, Sylvia Plath en John Cleese helpen haar om rouw, woede, verlies en liefde in kaart te brengen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lisa Appignanesi
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403141909
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2018
Bestandsgrootte
1375701 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304