Afgezonderde particuliere vermogens

onderzoek naar de rechtsfiguur afgezonderd particulier vermogen in het Nederlandse fiscale recht

Prijs € 72,75

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

F.H.G. Biemans

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds 1 januari 2010 is in het Nederlandse fiscale recht de rechtsfiguur afgezonderd particulier vermogen (APV) geïntroduceerd. De crux van het APV-regime is gelegen in de toerekening van de bezittingen en schulden en de opbrengsten en uitgaven van het APV aan de inbrenger. Als de inbrenger is overleden, vindt de toerekening plaats aan de erfgenamen van de inbrenger. Toerekening aan een of meerdere begunstigden van het APV vindt slechts plaats als de inbrenger, zijn partner en zijn erfgenamen niet te bepalen zijn.Afgezonderd particulier vermogen geeft het antwoord op de vraag of de regeling van het afgezonderd particulier vermogen dogmatisch past in het Nederlandse fiscale recht of de regeling van het afgezonderd particulier vermogen moet worden herzien en welke alternatieven voor deze regeling denkbaar zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F.H.G. Biemans
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013133394
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Sinds 1 januari 2010 is in het Nederlandse fiscale recht de rechtsfiguur afgezonderd particulier vermogen (APV) geïntroduceerd. De crux van het APV-regime is gelegen in de toerekening van de bezittingen en schulden en de opbrengsten en uitgaven van het APV aan de inbrenger. Als de inbrenger is overleden, vindt de toerekening plaats aan de erfgenamen van de inbrenger. Toerekening aan een of meerdere begunstigden van het APV vindt slechts plaats als de inbrenger, zijn partner en zijn erfgenamen niet te bepalen zijn.

Afgezonderd particulier vermogen geeft het antwoord op de vraag of de regeling van het afgezonderd particulier vermogen dogmatisch past in het Nederlandse fiscale recht of de regeling van het afgezonderd particulier vermogen moet worden herzien en welke alternatieven voor deze regeling denkbaar zijn.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F.H.G. Biemans
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013133394
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig