Adorno, noch einmal

Een partituur voor esthetische theorie

Prijs € 15,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jelle Baan

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Goed geschreven en heldere inleiding op de Kritische Theorie en alle problemen die daarbij horen, en op Adorno's werk.Voortbordurend op Adorno's opvatting dat het denken helemaal niet op zoek zou moeten gaan naar houvast en waarheid, maar juist bestaat om te kunnen 'breken met de continuïteit van het bekende', zoekt Jelle Baan in dit boek naar nieuwe 'sluipwegen van het denken'. In de marges van de filosofie bouwt hij verder aan een toneel waarop het denken zichzelf kan blijven ontvouwen tot iets rijks en vreemds. Zelfs na de succesvolle deconstructie van de theoretische en vooral de morele fundamenten van de Kritische Theorie vallen er in de sporen en ruïnes van Adorno's oeuvre nog fragmenten van een 'Reine Sprache' te ontwaren, die kunnen dienen als bouwstenen voor de constructie van een filosofische kunst van het componeren van theorie.Jelle Baan (1986) studeerde sociologie en filosofie in Rotterdam en is essayist. Hij beschouwt zichzelf als een 'homme des lettres' in de klassieke zin. 'Adorno, noch einmal' is zijn eerste boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jelle Baan
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871643
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Goed geschreven en heldere inleiding op de Kritische Theorie en alle problemen die daarbij horen, en op Adorno's werk.

Voortbordurend op Adorno's opvatting dat het denken helemaal niet op zoek zou moeten gaan naar houvast en waarheid, maar juist bestaat om te kunnen 'breken met de continuïteit van het bekende', zoekt Jelle Baan in dit boek naar nieuwe 'sluipwegen van het denken'. In de marges van de filosofie bouwt hij verder aan een toneel waarop het denken zichzelf kan blijven ontvouwen tot iets rijks en vreemds. Zelfs na de succesvolle deconstructie van de theoretische en vooral de morele fundamenten van de Kritische Theorie vallen er in de sporen en ruïnes van Adorno's oeuvre nog fragmenten van een 'Reine Sprache' te ontwaren, die kunnen dienen als bouwstenen voor de constructie van een filosofische kunst van het componeren van theorie.


Jelle Baan (1986) studeerde sociologie en filosofie in Rotterdam en is essayist. Hij beschouwt zichzelf als een 'homme des lettres' in de klassieke zin. 'Adorno, noch einmal' is zijn eerste boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jelle Baan
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871643
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig