Acute geneeskunde

een probleemgerichte benadering in acute genees- en heelkundige situaties

Prijs € 91,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M.A. van Agtmael,

Hardback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een adequate opvang en behandeling van acuut zieke of gewonde patienten, dat is de grote uitdaging waarvoor elke praktiserende arts zich gesteld ziet. Tijd voor raadpleging van literatuur of overleg met collega's is er niet. Daarom doet dit werk een groot beroep op de parate basiskennis en het handelend vermogen van de arts. 'Acute geneeskunde' geeft een overzicht van directe spoedeisende problemen die zich in de praktijk voordoen. De aard en de ernst van deze problemen is zeer gevarieerd. Er is een keuze gemaakt voor klinische beelden die levensbedreigend of 'orgaanbedreigend' zijn. Het accent ligt op de herkenning van ernstige situaties en de eerste maatregelen die genomen moeten worden, beginnend op de plaats van het ongeval of bij de eerste tekenen van een meer of minder ernstige ziekte.Acute geneeskunde is in de eerste plaats een leerboek, gericht op het kennisniveau van de basisarts, maar het is ook een naslagwerk voor specialisten in opleiding, huisartsen en anderen die in aanraking komen met acute medische situaties. De indeling van het boek is gebaseerd op de belangrijkste symptomen waarmee de patient zich presenteert en de meest voorkomende situaties waarin de patient wordt aangetroffen. Deze zevende druk is door de auteurs geactualiseerd en up-to-date gebracht. De auteurs zijn afkomstig uit een breed veld van medische specialismen en kennen vanuit hun eigen discipline het probleemveld van de acute geneeskunde van zeer nabij.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.A. van Agtmael,
Uitgever
Reed business
ISBN
9789035230828
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
495

Beschrijving

Een adequate opvang en behandeling van acuut zieke of gewonde patienten, dat is de grote uitdaging waarvoor elke praktiserende arts zich gesteld ziet. Tijd voor raadpleging van literatuur of overleg met collega's is er niet. Daarom doet dit werk een groot beroep op de parate basiskennis en het handelend vermogen van de arts. 'Acute geneeskunde' geeft een overzicht van directe spoedeisende problemen die zich in de praktijk voordoen. De aard en de ernst van deze problemen is zeer gevarieerd. Er is een keuze gemaakt voor klinische beelden die levensbedreigend of 'orgaanbedreigend' zijn. Het accent ligt op de herkenning van ernstige situaties en de eerste maatregelen die genomen moeten worden, beginnend op de plaats van het ongeval of bij de eerste tekenen van een meer of minder ernstige ziekte.


Acute geneeskunde is in de eerste plaats een leerboek, gericht op het kennisniveau van de basisarts, maar het is ook een naslagwerk voor specialisten in opleiding, huisartsen en anderen die in aanraking komen met acute medische situaties. De indeling van het boek is gebaseerd op de belangrijkste symptomen waarmee de patient zich presenteert en de meest voorkomende situaties waarin de patient wordt aangetroffen. Deze zevende druk is door de auteurs geactualiseerd en up-to-date gebracht. De auteurs zijn afkomstig uit een breed veld van medische specialismen en kennen vanuit hun eigen discipline het probleemveld van de acute geneeskunde van zeer nabij.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.A. van Agtmael,
Uitgever
Reed business
ISBN
9789035230828
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
495