Achteruitkijkspiegels (e-Book)

Essays over het verleden in het heden

Prijs € 10,99
Download direct dit e-Book

Ben van der Velden

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is het verband tussen een Franse communist, Bolkestein, W.F. Hermans, een oplichter uit de Tweede Wereldoorlog en de verdedigster van een Italiaanse terrorist? Dat gaat schuil in herinneringen. Ben van der Velden reisde als redacteur voor nrc tientallen jaren door Europa en woonde in Italië, België en Frankrijk, en nu in Zuid-Duitsland. Overal leerde hij politici, werklozen, schrijvers, boeren en diplomaten kennen. In de dagelijkse actualiteit ziet hij steeds vaker eerdere ervaringen in zijn achteruitkijkspiegel opduiken. Zo ontdekte hij een relatie tussen een recente uitspraak van Thierry Baudet, een ontmoeting in Parijs van vijftig jaar geleden en een neofascistische bijeenkomst in Turijn. Wie zijn geschiedenis niet kent, kent het heden niet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ben van der Velden
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025312701
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2021
Bestandsgrootte
350310 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Beschrijving

Wat is het verband tussen een Franse communist, Bolkestein, W.F. Hermans, een oplichter uit de Tweede Wereldoorlog en de verdedigster van een Italiaanse terrorist? Dat gaat schuil in herinneringen.
Ben van der Velden reisde als redacteur voor nrc tientallen jaren door Europa en woonde in Italië, België en Frankrijk, en nu in Zuid-Duitsland. Overal leerde hij politici, werklozen, schrijvers, boeren en diplomaten kennen. In de dagelijkse actualiteit ziet hij steeds vaker eerdere ervaringen in zijn achteruitkijkspiegel opduiken. Zo ontdekte hij een relatie tussen een recente uitspraak van Thierry Baudet, een ontmoeting in Parijs van vijftig jaar geleden en een neofascistische bijeenkomst in Turijn.
Wie zijn geschiedenis niet kent, kent het heden niet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ben van der Velden
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025312701
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2021
Bestandsgrootte
350310 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170