Access to Justice and Legal Empowerment (e-Book)

making the Poor Central in Legal Development Co-operation

Prijs € 6,25

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

I. van de Meene, B. de Rooij

EPUB | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze Research & Policy Note beschrijft het belang van programma's die er op gericht zijn om de armen juridisch mondiger te maken (legal empowerment) binnen de juridische ontwikkelingsssamenwerking.Binnen de juridische ontwikkelingssamenwerking ontwikkelingssamenwerking die gericht is op het versterken van de rechtsstaat in ontwikkelingslanden - is de laatste jaren een trend zichtbaar die de armen en gemarginaliseerde groepen centraal stelt. In plaats van het versterken van de rechterlijke macht en politie en justitie, worden diverse programmas ondersteund die er op gericht zijn om de armen juridisch mondiger te maken (legal empowerment) en om hun toegang tot het recht te vergroten (access to justice). Deze Research & Policy Note beschrijft het belang van deze benaderingen binnen de juridische ontwikkelingsssamenwerking. Het legt uit wat deze benaderingen inhouden, welke belemmeringen armen en gemarginaliseerde groepen tegenkomen, en welke hervormingen er worden voorgesteld om access to justice en legal empowerment te stimuleren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I. van de Meene, B. de Rooij
Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789048520688
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
445584 bytes
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
24

Beschrijving

Deze Research & Policy Note beschrijft het belang van programma's die er op gericht zijn om de armen juridisch mondiger te maken (legal empowerment) binnen de juridische ontwikkelingsssamenwerking.

Binnen de juridische ontwikkelingssamenwerking ontwikkelingssamenwerking die gericht is op het versterken van de rechtsstaat in ontwikkelingslanden - is de laatste jaren een trend zichtbaar die de armen en gemarginaliseerde groepen centraal stelt. In plaats van het versterken van de rechterlijke macht en politie en justitie, worden diverse programmas ondersteund die er op gericht zijn om de armen juridisch mondiger te maken (legal empowerment) en om hun toegang tot het recht te vergroten (access to justice).

Deze Research & Policy Note beschrijft het belang van deze benaderingen binnen de juridische ontwikkelingsssamenwerking. Het legt uit wat deze benaderingen inhouden, welke belemmeringen armen en gemarginaliseerde groepen tegenkomen, en welke hervormingen er worden voorgesteld om access to justice en legal empowerment te stimuleren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I. van de Meene, B. de Rooij
Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789048520688
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
445584 bytes Kb
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
24