Aan de rand van de wereld: Michel Houellebecq (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Martin de Haan

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Persoon en werk van Michel Houellebecq laten niemand onberoerd. Maar wat weten we eigenlijk van die excentrieke man en het wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan zijn boeken? Is hij echt zo cynisch en nihilistisch als vaak wordt beweerd, of moeten we zijn romans juist zien als een noodroep in tijden van liefdeloosheid? In vijfentwintig compacte stukken, die zich laten lezen als de fragmenten van een dagboek, gaat Houellebecqs vaste vertaler Martin de Haan uitgebreid in op deze en andere vragen die de Franse schrijver oproept. Deze herziene en uitgebreide editie bevat nieuwe stukken over Houellebecqs politieke ideeën, over de betekenis van Schopenhauer voor zijn werk en over de roman Serotonine, alsook een tweede ongepubliceerde tekst van Houellebecq zelf.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martin de Haan
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029540179
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2019
Bestandsgrootte
3058091 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Persoon en werk van Michel Houellebecq laten niemand onberoerd. Maar wat weten we eigenlijk van die excentrieke man en het wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan zijn boeken? Is hij echt zo cynisch en nihilistisch als vaak wordt beweerd, of moeten we zijn romans juist zien als een noodroep in tijden van liefdeloosheid? In vijfentwintig compacte stukken, die zich laten lezen als de fragmenten van een dagboek, gaat Houellebecqs vaste vertaler Martin de Haan uitgebreid in op deze en andere vragen die de Franse schrijver oproept.

Deze herziene en uitgebreide editie bevat nieuwe stukken over Houellebecqs politieke ideeën, over de betekenis van Schopenhauer voor zijn werk en over de roman Serotonine, alsook een tweede ongepubliceerde tekst van Houellebecq zelf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martin de Haan
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029540179
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2019
Bestandsgrootte
3058091 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152